Iubiti fii duhovnicești ai parohiei noastre,

In aceste vremuri  rugăciunea și credința sunt supuse la încercări și nu la provocări.

Participarea credincioşilor la slujbe este interzisă, întâlnirile  faţă către faţă trebuie reduse pentru a opri răspândirea virusului, îmbolnăvirea sau chiar moartea celor mai vârstnici sau vulnerabili dintre noi.

Apropierea Săptămânii Mari şi a Praznicului Învierii Domnului ne pune în faţă o situaţie pe care nu o mai credeam posibilă după trei decenii de la căderea comunismului.

 De data aceasta însă, interdicţia există NU pentru că ni s-ar interzice credinţa, ci din motive de solidaritate în faţa unui pericol comun

Ţinând cont de prevederile autorităţilor, va trebui acum să ne organizăm în alt mod, pentru a nu încălca restricţiile impuse care, nădăjduim, vor da şi roadele aşteptate, pentru a ne aduce propria contribuţie la binele general. 

 În Săptămâna Mare vă îndemn să meditaţi mai mult la singurătatea Mântuitorului Iisus Hristos în faţa pătimirilor şi  a morţii Sale .

La Praznicul Învierii gândiţi-vă la cum au stat Ucenicii Mântuitorului în faţa Învierii: mai întâi cu spaima morţii,  apoi, cu teamă, cu neîncredere şi, încet-încet, cu tot mai multă încredinţare şi speranţă.

 Până când Hristos cel înviat a venit la ei şi le-a zis: „Nu vă temeţi!”, „Pace vouă!”, „Bucuraţi-vă!”.După încetarea pandemiei, vom sărbători împreună la Sf. Liturghie şi Paştile bucuriei. Până atunci, vă doresc tuturor răbdare, sănătate, pace, încredere şi nădejde în Hristos Cel înviat.

Părintele Florin Dinu